2011. március 31., csütörtök

Nyulaknál

2011.03.31.
Szép napsütésben indultam ki a határba.Sok helyen égették a gazt és a kertekben is elég sokan szorgoskodtak,így a közelben nem sok látnivaló volt.Utamat madárdal és a Nappali pávaszemek,még kicsit álmos röpte kísérte.Most még egész jól megközelíthetőek,nyáron már jóval óvatosabbak.

A nyulak még mindig elég aktívak és talán kicsit figyelmetlenebbek is,mint szoktak.Nem is kellett utánuk mennem,elég volt csak leülni az erdőszélre és várni.A nagy kergetőzések inkább a fák közt zajlottak,így a fotózni,csak magányos példányokat sikerült.


Ahogy beljebb haladtam a fák mentén,többször is őzek vágtattak ki a fák közül.Nem nagy csoportok,csak magányos bakok és gidás suták.Úgy látszik,a rudlik felbomlottak és ők is kezdik kijelölni/elfoglalni a helyeiket.A nyulak még pár órát szórakoztattak a szaladgálásukkal,majd behúzódtak a szőlősorok közé.Itt már nem sikerült róluk képet készíteni,pedig ekkor már a fények is barátságosabbak voltak.
Kellemes délután volt,igazi meleg napsütéssel,sok látnivalóval.

2 megjegyzés:

  1. Nekem most nem sikerült a nappali pávaszemet elkapnom, pedig régebben éppen nyáron sikerült. A magányos nyulak tetszenek nekem!

    VálaszTörlés
  2. A pávaszemet kb. 1,5-2 méter távolságból sikerült elkapnom.Sokszor már azért zavartam meg a pihenésüket,mert pont a lábam mellé szálltak le és távolabb kellett mennem,hogy rájuk tudjak fókuszálni.több nyáron is próbáltam már fotózni őket,akkor nem engedtek még 2 méterre sem magukhoz.

    VálaszTörlés