2011. március 26., szombat

Újra kint

2011.03.24.
Ismét nekivágtam a határnak.Napok óta nem esett az eső,így száraz talajra számítottam.Ez nem jött be.A föld puha volt és nagyon ragadós.Már pár lépés után kilókkal nehezedtek a cipőim,én meg jó pár centit nőttem közben.De legalább csendben tudtam haladni.A szőlősorok közt sikerült is észrevennem egy sutát,aki a gidáival az egész évben itt bujkált.Csak az anya és a két kicsi.Nincs velük bak és még a telet is a sorok közt töltötték,nem csatlakoztak a nagyobb csapatokhoz.Most csak az egyik gidát láttam....
Pár sorral eléjük siettem és a sorok közt vártam,hogy beérjenek.Először a gida ért elém,kíváncsian végigmért,majd átballagott a következő sorba.Az anyjával nem volt ilyen szerencsém.Egy pillantás rám és már hatalmas ugrásokkal távolodott is.A kicsi pedig szófogadóan követte.
A nyílt területen még nagyobb sár fogadott,így inkább csak messziről figyeltem,ahogy az őzek élvezik a kizöldült földeket.Nincs most szezon,a vadászok lese üresen állt.Igaz,eddig még egyszer sem láttam,hogy használnák.Az őzek,mintha tisztában lettek volna a helyzettel,nyugodtan legelésztek az ülőke körül.

 Mikor már indulni akartam hazafelé,két nyúl tűnt fel a közelben.Szaladgáltak,közben meg-meg álltak,hátsó lábakra emelkedtek és bokszoló,hadonászó "kézmozdulatokat" tettek.Majd összegömbölyödve megpihentek az egykori kukoricaföldön.Náluk mostanában zajlik a bagzási időszak,talán ezért is voltak ennyire kergék.Egész közel voltak,így megpróbáltam pár képet róluk is lőni.A föld hideg volt,süppedős és itt már elég nedves is.Kellemetlen volt a kúszás,de ennyire még sosem sikerült nyulakat megközelítenem,így összességében megérte.

3 megjegyzés:

  1. Szép felvételt készítettél a kis őzgidáról, és a közeli nyulak is érdekesek!

    VálaszTörlés
  2. Kevés képem tetszik,de a gida,most nekem is nagyon bejön.Köszönöm még egyszer a látogatást!

    VálaszTörlés
  3. Az első képet nagyon érdekessé teszi a kis DOF. Az előtér elmosódottságával olyan mintha valamilyen örvény közepén állna a gida. Nagyon szép, grat!

    VálaszTörlés