2011. június 14., kedd

A nyár kezdete

2011.május - június
Az elmúlt hetekben nem sok képpel gazdagodtam. Köszönhető ez, az esős napokra időzített szabadságoknak, a magas növényzetnek, a lekaszált makróparadicsomnak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy néha én is szalasztottam el jónak ígérkező lehetőségeket, de ezt nem szívesen ismeri be az ember.

12 megjegyzés:

  1. ...viszont nagyon szép fotókkal gazdagodtál :)
    A leses képnél nagyon szépek a színek és a párába vesző távol. Az utolsó két hernyós kép pazar, a közeli szemből abszolút kedvenc. Tudod, hogy mi a neve? Amennyire visszaemlékszem még soha nem találkoztam vele élőben. Grat!

    VálaszTörlés
  2. Köszi a látogatást, Miklós!
    Az első képen már az eső látszik a háttérben. Főleg az időjárás miatt kellett azon a napon izgulnom. :) A hernyó, a Farkasalmalepke hernyója. A farkasalma méreganyagai miatt, a hernyók is mérgezőek, erre figyelmeztet az élénk színével és feltűnő formájával.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a hasznos infót. Megnéztem Google-ban a képét. A lepkéjét (úgy rémlik) talán láttam már valamikor élőben viszont a hernyójához biztosan nem volt még szerencsém.
    Talán majd egyszer...
    A lepke kicsit hasonlít a kardfarkú lepkére, felénk abból látni sokat.

    VálaszTörlés
  4. Fincsi képek...az elszalasztott alkalom helyett meg jön majd másik!:)

    VálaszTörlés
  5. Így van, Gabesz. Vagy akár jobb alkalom is jöhet. Csak pozitívan!
    Miklós, ilyen lepke itt is van valahol, egy korábbi bejegyzésemben. Ritkább, mint a Kardfarkú és a Fecskefarkú lepkék, már csak azért is, mert csak rövid ideig láthatóak évente. Szerencsére, évről-évre találkozunk vele a környéken és úgy látszik, hogy jövőre is számíthatunk majd rá :)

    VálaszTörlés
  6. Sebi nagyon jók a képek, élvezet nézni őket. Remélem nem áztál bőrig :) Biztos nem kellemes a gépeddel utol ér egy felhőszakadás...

    VálaszTörlés
  7. Cső Gabi! Szerencsére csak körben esett, ez a terület nem kapott belőle. A gépet meg tudom óvni, vettem egy elég jó táskát, nekem kellemetlenebb lenne az eső. De ugye az esőt túl lehet élni, általában nem halálos :) Köszi a látogatást!

    VálaszTörlés
  8. Kitűnő fotók. Grat hozzájuk

    VálaszTörlés
  9. Minden fotód nagyon tetszett, a hernyó nevét én is meg akartam kérdezni, de a második megjegyzésben megtaláltam!

    VálaszTörlés