2011. augusztus 10., szerda

Július - augusztus

2011.07.28. - 2011.08.10.
Fontos hónapforduló ez az őzek, vadászok és természetkedvelő emberek számára is. Ebben az időszakban zajlik az őzek násza, az üzekedés. A nász ideje alatt az állatok aktívabban és figyelmetlenebbül mozognak, mint egyébként, hívóhangokkal közel csalhatóak.
Én idén is elfeledkeztem a síp beszerzéséről, így maradt a magaslatokról való leskelődés és a szokásos kúszás az állatok közelébe. Nem sok időt tudtam kint tölteni, de a mai napot leszámítva, nem is utalt semmi jel az üzekedésre. Ma viszont sikerült egy kergetőzést megfigyelnem, amiben az egyik résztvevő, a hetek óta nem látott, törött agancsú bak volt. Bár nagy területet szaladgáltak körbe, a közelembe valahogy nem akartak jönni, így csak nagyon távoli képek készültek, amiket inkább nem teszek közzé.
A gép azért kattogott ebben a két hétben is, igaz, ehhez az időszakhoz képest, elég akciószegény jeleneteket sikerült csak elkapnom.





7 megjegyzés:

  1. Szépek ezek a képek! Jól bánsz a fényekkel. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Nekem szokatlan ez a szőlős környezet,de baromi hangulatos!Nagyon tetszenek a képek,a két kis bakgida tünemény!

    VálaszTörlés
  3. Endre, Köszi, hogy benéztél!
    Gábor, itt a Mátra lábánál, elég sok a szőlő. Az őzek pedig nagyon szeretik, könnyen elbújnak benne, a levelek és a gyümölcs is jó csemege nekik. Nekem nem igazán tetsző környezet, de legtöbbször csak itt találkozom velük. Köszi a látogatást!

    VálaszTörlés
  4. Szeretnék ennyire akciószegény képekkel visszajönni énis egyszer egy hajnali barangoilásból!:)
    Prímák ezek Petya!
    Péntek este Perseidák fotózás?

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó képek, csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés